למה ללמוד מדעי הסביבה?
תחום מדעי הסביבה הוא תחום חדש יחסית בעולם המדעים המוכר, והוא "נולד" כתוצאה מהמשבר הסביבתי המחריף בכדור הארץ בעקבות השפעותיו של האדם. תחום זה נוצר מתוך הבנה שמחובתנו ובכוחנו לשמר את כדור הארץ לדורות הבאים. מתוך כך נוצר הצורך לשמור על הסביבה בהיבט הרחב של המושג ועל משאביו הטבעיים של כדור הארץ בתפיסת עולם המוכרת כיום בשם "קיימות". תחום זה צובר עניין גובר בעולם ובעל השפעה על כל תחומי החיים המוכרים לנו כיום. תחום זה הוא בעל התעניינות גוברת בשל ההבנה כי קיום החיים על פני כדור הארץ בסכנה מאחר והם תלויים במשאבי הסביבה שהולכים ומתכלים. הלימודים מקנים ידע וכלים בסיסיים לתחום בעל רלוונטיות ודרישה בשוק העבודה: בחקלאות, בפיתוח ותכנון עירוני, בחברות האנרגיה, בחברות המים, בחקר ההתחממות הגלובלית, בהנדסה האזרחית, בכלכלה סביבתית ועוד.
מה ואיך לומדים?
במדעי הסביבה חוקרים את השפעות האדם על הסביבה, הכוללות שימוש בדלקים פוסיליים, שימוש באנרגיה חלופית, חקלאות מקיימת, שיטות חדשניות לטיפול בר־קיימה בהצטברות פסולת. המגמה מקיפה תחומים רבים בלימוד האקולוגיה, הפיזיקה והכימיה במערכות השונות על פני כדור הארץ, כגון: המגוון הביולוגי, זנים ומינים פולשים, טביעת רגל אקולוגית, התחממות גלובלית, החור באוזון, זיהום אויר, זיהום מים, מיחזור, רעש, קרינה, תחבורה ועוד. הלימודים גם עיוניים וגם מיישמים חקר סביבתי (אקוטופ) הן במעבדה והן בסביבה מחוץ לבית הספר, וכן סיורים וסדנאות לימודיות למקומות שונים בארץ.
למי זה מתאים?
לכל מי שמגלה רוחב אופקים ועירנות למתרחש מסביב. לכל מי שמתעניין בכדור הארץ ובהשפעת האדם עליו, ומעוניין לרכוש כלים יישומיים לעתיד בתחום הקיימות.